• header_itnl_slim03
    • Wij zijn gespecialiseerd in het...
      snel leveren van de juiste consultant voor uw project!


Filter op

Wet DBA uitgesteld

Goed nieuws voor onze opdrachtgevers en zzp’ers. Gisteren bereikte ons het onderstaande bericht.

In een reactie op een motie van Pieter Grinwis (CU) heeft staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief verklaart dat het handhaven van de Wet DBA per 1 oktober 2021 niet doorgaat. Hiermee komt er hopelijk weer rust onder de opdrachtgevers die zich zorgen maakten over de eventuele handhaving van de Wet DBA per 1 oktober.

 

Onder andere de gemeente Amsterdam had ingehuurde zzp’ers te verstaan gegeven dat hun opdracht kritisch zou worden bekeken en wellicht om zou moeten worden gezet in een loondienstverband, als de Wet DBA gehandhaafd zou gaan worden.

Hierop riepen stichting ZZP Nederland en PZO staatssecretaris Vijlbrief op om zwart op wit toe te zeggen dat de Wet DBA ook na 1 oktober 2021 niet gehandhaafd zou worden. Dat wordt volgens beide ondernemersorganisaties de enige juiste actie, aangezien er geen geschikte opvolger is voor de Wet DBA en deze juist niet werd gehandhaafd omdat de wet niet werkte.


Tot die conclusie komt de Tweede Kamer ook, zij wil eerst een  ‘een redelijk en handhaafbaar alternatief voor de Wet DBA’.